Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dijous, 25 de febrer del 2010

CONCLUSIONS DE L'AUDIÈNCIA PÚBLICA SOBRE LA POLÍTICA DE DROGUES DE LA EU

Quaranta representants de la societat civil de 15 països de la Unió Europea van acudir a la trobada

El 23 febrer 2010 va tenir lloc una audiència pública al Parlament Europeu sobre el tema de les polítiques de drogues a la Unió Europea.

Mitjançant la invitació del parlamentari grec Michail Tremopoulus i ENCOD (Coalició Europea per a Polítiques de Drogues justes i eficaces), quaranta representants de la societat civil de quinze països diferents van assistir a la trobada per formular les seves recomanacions als membres del parlament europeu, la comissió europea i el Consell, per a un futur acostament que la Unió Europea ha de realitzar en relació a les drogues il·legals.


A la trobada van assistir representants de la Unitat sobre Drogues de la Comissió Europea sobre drogues i els parlamentaris Dennis De Jong (Holanda - GUE) i Michail Tremopoulus (Grècia - Els Verds).

L'Audiència ha tingut lloc dues setmanes abans de la reunió anual del Comitè sobre Narcòtics de les Nacions Unides a Viena.

El principal tema a l'agenda de l'Audiència Pública va ser el "Informe sobre Mercats de Drogues Ilegales 1998 - 2007" que va ser finançat per la Comissió Europea el 2008. Aquest estudi es va dur a terme per un grup de recerca presidit pel professor Peter Reuter de RAND Corporation (EUA) i el senyor Franz Trautmann l'Institut Trimbos (Holanda).

L'encàrrec d'aquest informe ha estat possible després de diversos anys en què moltes organitzacions de la societat civil van reclamar una avaluació independent de l'impacte mundial de la prohibició de les drogues. L'informe va ser presentat per la Unitat de Drogues de la Comissió Europea. Les seves conclusions proven la falsedat de la teoria de la prohibició de les drogues (enfocada a la reducció de la producció, distribució i el consum de les drogues controlades).

Segons l'informe, els esforços controladors tenen uns efectes mínims als mercats globals de les drogues il·legals. Es calcula una despesa anual de 300 bilions de dòlars americans. Els controls de la producció han tingut alguns mínims èxits locals però no han afectat el grau de disposició i el tràfic de drogues, en aquests camps no han tingut cap èxit.

Els tractaments de Reducció de Danys tenen un important impacte a la societat actual. Els esforços en prevenció estan paralitzats per l'absència de programes eficaços que hagin estat suficientment provats. La Reducció de danys ha ajudat a una gran quantitat de països però està orientada a un problema de drogues. Els esforços realitzats aquests darrers anys, definitivament han fracassat, causant, però, danys i no impedint la distribució a través dels països. Aquests problemes són responsables de la mort, malalties i seriós deteriorament de la vida de milions de persones consumidores, el seu entorn i, en general, la societat.


En poques paraules, la conclusió de l'informe és que les polítiques de drogues basades en la prohibició han provocat un enorme dany i molt poc o res de bo. La Unió Europea hauria d'estar molt agraïda d'haver aconseguit arribar, a través d'aquest informe, a aquestes conclusions. Ara hauria d'actuar d'acord amb aquesta informació. Ignorar-ho podria suposar una negligència criminal.

Així doncs l'Audiència Pública reclama a les institucions de la Unió Europea adoptar les següents iniciatives:

1. Organitzar tan aviat sigui possible una Cimera Europea sobre el futur de les polítiques de drogues, en la qual autoritats nacionals i locals, parlamentaris europeus i representants de la societat civil dels vint-Estats Membres haurien de ser convidats. L'objectiu d'aquesta Cimera hauria de ser explorar aquest camp per aplicar polítiques de drogues innovadores, no basades en la prohibició, sinó en les lliçons de l'informe Reuter - Trautmann i en les experiències de les autoritats locals i les organitzacions de la societat civil.

2. Incentivar com a prioritat política una recomanació general als estats membres per revisar les polítiques de drogues. La Unió Europea hauria de permetre a cada país triar la política de drogues que consideri adequades, dins d'un context de respecte als drets humans, llibertat individual i cohesió social que causi el menor dany col·lateral.

3. Utilitza la oportunitat de la propera reunió de la Comissió de Narcòtics de l'ONU a Viena per emfatitzar la importància de la Reducció de Danys i llançar un debat sobre la revisió de les Convencions de l'ONU per facilitar camins alternatius per regular els mercats de droga no basats en la prohibició.

4. Explorar vies per incrementar els marges de la tolerància cap a iniciatives adoptades per ciutadans de la Unió Europea amb la intenció de crear circuits tancats per a la producció i distribució d'una quantitat de cannabis que sigui necessària per al seu consum personal, com un esforç per reduir els danys i la dependència d'un mercat negre.

Font: AQUÍ

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada