Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dimecres, 17 de febrer del 2010

Estudi sobre conducció i cannabis (V)

Y continuem!

1ª part AQUI.
2ª part AQUI.
3ª part AQUI.
4ª part AQUI.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nivells en sang i efectes subjectius

Alcohol contra Cannabis



Figura 2: Els nivells sèrics d’etanol (quadrats negres) van darrera dels efectes subjectius (quadrats blancs) per que la tolerància es desenvolupa amb una gran rapidesa. Els efectes subjectius del THC (cercles blancs) van darrera dels nivells sèrics (cercles negres) per que el THC arriba al cervell més a poc a poc que l’alcohol. BAL=Nivell d’Alcohol en Sang (Blood Alcohol Level)



Un estudi noruec que buscava saber quants dels 589 conductors arrestats per positiu en cannabis i que van ser qualificats com “clínicament afectats” per un doctor de la policia, va trobar que la meitat d’aquells que van ser declarats com “afectats” pel doctor, tenien un nivell de THC a la sang superior a 2,5 ng/mL, i l’altre meitat inferior, i les qualificacions per deteriorament es van incrementar considerablement a partir dels 3,0 ng/mL


Com amb tots els estudis científics, hi ha alguns molt donats a l’error. L’orina continua donant positiu per carboxi-THC molt després de que els efectes del cannabis hagin desaparegut, i així, els estudis que proven de classificar als conductors com a usuaris de cannabis inclouran, erròniament, tant a conductors drogats com als que no, fent amb això que el cannabis sembli mes segur del que realment es.


L’estudi de Colorado que va trobar que el cannabis no estava associat amb un increment a la responsabilitat dels accidents, va fer servir la toxicologia a la orina per confirmar l’ús de drogues, així que, probablement, van caure en aquest error.


Una espera de mes d’una hora entre la detenció y l'anàlisi de sang pot fer que la concentració de THC a la sang sembli menor del que es, el que explica el fallo del Dr. Longo i d’altres trobant efectes adversos.


Per suposat el THC no es degrada a la sang d’una persona morta, així que els estudis sobre víctimes de vehicles de motor no tenen aquest problema.


Els nivells d’alcohol, que cauen en línia recta, son més fàcils de calcular cap enrrera, cap al moment de l’accident. Encara més, l’alcohol es dissol en aigua i es mou fàcilment pel nostre cos, el que vol dir que els nivells son pràcticament idèntics a la saliva, la sang o el cervell, sense importar de on s’obtingui la mostra.


Això no es cert per al THC, que es dissol en greix, no en aigua, i surt ràpidament del corrent sanguini per concentrar-se a les cèl·lules de greix i al teixit cerebral. Així s’arriben a pics als nivells sanguinis en pocs minuts, i, a partir d’aquest moment, baixen ràpidament, i sabem que el deteriorament màxim per THC s’assoleix una hora després de fumar, molt després de que els nivells en sang hagin caigut. (Figura 2) Això vol dir que provar de generar gràfics de deteriorament contra nivells en sang, que funcionen per l’alcohol, es inútil pel THC.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Per continuar a la 6ª part, fes click AQUI.
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada