Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dimarts, 23 de febrer del 2010

Tothom es va fent a la idea

Augmenta als EUA el consum de marihuana entre persones grans

MIAMI - Per molt temps un costum entre els joves, el consum de marihuana, la droga il.lícita més popular dels Estats Units, està creixent ara entre els ancians, en envellir la generació de postguerra.

Als seus 88 anys, Florence Siegel ha après a relaxar-se: Una copa de vi negre, un exemplar del New York Times - si li pot pendre al seu marit-i música clàssica, preferiblement Bach. A això afegeix, cada nit sense fallar, una pipa amb marihuana.

El nombre de persones de 50 o més anys d'edat que van informar d'haver fet servir marihuana en l'any previ va pujar de 1,9% a 2,9% de 2002 a 2008, segons enquestes de l'Administració de Serveis de Salut Mental.

L'augment va ser més marcat entre les persones de 55 a 59 anys, l'ús reportat va pujar de 1,6% el 2002 a 5,1% el 2008.

Els analistes esperen grans increments a mesura que 78 milions de persones nascudes entre 1945 i 1964 envelleixen. Per a molts d'ells, la marihuana mai va tenir l'estigma que va tenir per generacions prèvies i la van provar des de fa ja molts anys.

Alguns l'han utilitzat des de llavors, mentre que altres estan tornant a l'hàbit en la seva edat de retir, ja sigui per recreació o per a alleujar els dolors de la vellesa.

Siegel camina amb un bastó i pateix d'artritis a l'esquena i les cames. Diu que la marihuana l'ha ajudat a dormir millor que les píndoles que solia prendre. Afirma que no pot entendre per què totes les persones de la seva edat no estan fumant.

"Es perden bons temps i molt alleujament", va dir.

Defensors de l'ús de la marihuana diuen que políticament el nombre de consumidors ancians pogués representar un canvi important en la llarga lluita per canviar les lleis.

"Durant molt de temps, els nostres oponents polítics eren els nord-americans més vells, no familiaritzats amb la marihuana i que la consideraven molt perillosa", va dir Keith Stroup, fundador i advocat de NORML, un grup a favor de la marihuana.

Molts diuen que la droga alleuja problemes de la vellesa, com dolors, glaucoma, degeneració macular i altres. Pacients a 14 estats estan protegits per les lleis de marihuana medicinal, però els altres la compren o cultiven il.legalment.

Entre ells està Perry Parks, de 67 anys, un pilot militar retirat que pateix artritis i una malaltia degenerativa de la columna. Diu que ha provat tota mena de medicaments, des Vioxx fins esteroides, sense resultat. Fa dos anys va decidir provar amb la marihuana i diu que el va sorprendre lo bé que li alleujava el dolor.

"Em vaig adonar que podia viure sense narcòtics (legals)", va dir Park, referint-se als analgèsics per recepta. "Essencialment estic lliure de dolor".

Font: AQUÍ
-------------------------------------------------- ----------------------------

El que a la gent li funciona, li funciona, independentment de totes les lleis que vulguin posar.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada