Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dissabte, 20 de febrer del 2010

Si ets adolescent, t'interessa llegir això

Els metges alerten que el cànnabis pot desencadenar brots psicòtics

El responsable del Grup d'Intervenció en Drogues de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (Semfyc), José Zarco, va alertar ahir que el consum de cànnabis entre els adolescents pot desencadenar brots psicòtics.

Zarco va fer èmfasi en que els més joves tenen una percepció de risc molt baixa cap a aquesta substància, el patró de consum és diari, derivada de que s'ha utilitzat com a «bandera» per a la legalització dels estupefaents.

Aquest expert va participar en una conferència de premsa amb motiu de la celebració a Bilbao de les dècimes Jornades d'Actualització en Medicina de Família, a les quals assisteixen més de tres-cents facultatius d'atenció primària.

El president de la Societat Basca de Medicina de Família i Comunitària (Osatzen), Rafael Gracia, va destacar l'increment d'adolescents que acudeixen a les consultes mèdiques per trastorns psicòtics detectats per un elevat consum de cannabis.

José Zarco també es va referir a l'alcohol i va recordar que, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, un de cada quatre adolescents té un risc alt de consum d'alcohol, l'edat d'inici se situa entre els 12 i 13 anys, i el consum es concentra el cap de setmana. Va afegir que, encara que es dóna una tendència a estabilitzar aquests consums, la dada preocupant és que s'inicien a una edat molt primerenca.

Zarco va concloure que la tasca del metge és detectar precoçment aquests consums i «captar» a l'adolescent, el que resulta difícil ja que es tracta d'un col.lectiu social «molt sa» que gairebé no va al metge.

Font: AQUÍ
-------------------------------------------------- ----------------------

Tot el món, adolescents inclosos, té llibertat per triar. Des del Panchi intentem que, a més, tingui informació.
Tu decideixes.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada