Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dijous, 18 de febrer de 2010

Marihuana medicinal? Per suposat.

Els primers estudis clínics en més de dues dècades sobre els beneficis mèdics de la marihuana van confirmar que l'herba és efectiva en la reducció d'espasmes musculars associats amb l'esclerosi múltiple i el dolor causat per algunes lesions neurològiques o malalties, d'acord amb un informe publicat dimecres.

Igor Grant, un psiquiatre que dirigeix el Centre de Recerca Medicinal del Cannabis a la Universitat de Califòrnia a San Diego, va dir que cinc estudis finançats per l'estat, involucrar voluntaris a qui se'ls va repartir a l'atzar marihuana o placebos per determinar si l'herba proporcionava un alleugeriment diferent al de les medicines tradicionals.

"Ara hi ha evidència sòlida que els cannabinoides poden ser un complement o un tractament de primera línia", va dir Grant en una conferència de premsa en què va presentar les troballes.


La Legislatura de Califòrnia va establir el centre d'investigacions el 2000 per examinar si les reivindicacions dels defensors de la marihuana per usos mèdics eren sostenibles sota un escrutini científic. Al 1996, els votants de l'estat van ser els primers del país en aprovar una llei que aprovava l'herba amb fins mèdics.

Altres 13 estats han seguit l'exemple, però Califòrnia és l'únic on fins ara es van finançar investigacions sobre els usos clínics de la marihuana. Després de 10 anys i gairebé nou milions de dòlars, el Centre de Recerca Medicinal del Cannabis s'està preparant per acabar el seu treball l'any entrant.

Al costat dels estudis sobre els espasmes musculars i el dolor associat amb lesions a l'espina dorsal i la sida, el centre també ha destinat fons a investigar com l'efecte de la marihuana afecta la son i la conducció, el dolor a les extremitats ocasionat per la diabetis i si la inhalació de cànnabis evaporada és tan efectiva com fumar-la.

Un estudi de laboratori recolzat pel centre va examinar si la marihuana pot ajudar en el tractament de la migranya i el dolor facial. En aquest estudi, rates a les quals se'ls va donar una droga com el cànnabis van mostrar una reducció en l'activitat de les cèl lules nervioses que transmeten el dolor.

El senador estatal Mark Leno, un demòcrata de San Francisco que presideix un subcomitè de pressupost en serveis de salut i humans i que recolza l'ús de la marihuana a la medicina, va dir que dubtava que hi hagi més suport financer per al centre, a causa de l'actual crisi pressupostària de Califòrnia.

El govern federal considera que la marihuana és una droga il.lícita sense cap ús clínic però conrea l'única herba disponible legalment per a la investigació científica sota un contracte amb la Universitat de Mississipí.

Grant va dir que no va tenir problemes amb la qualitat de la marihuana proveïda pel govern. La seva consistència va ajudar a determinar que els pacients que fumaven una marihuana menys potent gaudien del mateix alleugeriment del dolor però menys confusió mental que aquells que consumien una varietat més potent.

Aquest control de qualitat està absent en la marihuana que els pacients amb una recomanació mèdica poden obtenir legalment a Califòrnia a través de centenars de cooperatives i dispensaris, va dir Grant, que va considerar que falten més investigacions sobre com funciona l'herba i quins són els seus efectes col.laterals .

Font: AQUI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada