Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

divendres, 2 d’abril del 2010

Mitjans d'informació. ¿De que? D'informació.

El diumenge sempre ha estat un dia que convida a la calma, a la pau, a la lectura relaxada. Suposo que, inconscientment, ens preparem per la “guerra” del dilluns.


Així que, aprofitant aquests moments, m’he posat a llegir diversos titulars dels anomenats “mitjans d’informació”.



Aquests mitjans no tenen cap problema ni prejudicis a presentar la informació tal com a ells els sembla o els diuen (al no estar ficat en aquest món, desconec com funciona el tema) i així ens trobem titulars com aquest:


”Els adolescents andalusos que beuen alcohol consumeixen drogues tres vegades mes que els que no el tasten, segons un estudi”



- adn.es - sevilla -



Titular davant el qual no puc evitar preguntar-me ¿I l’alcohol, que se suposa que és? Un derivat lacti? Un lípid? Per que, fins on jo sé, l’alcohol és una droga inclosa en el 2n grup per grau de perillositat a la classificació que va realitzar l’OMS


És clar, que si no es fa així i es publica alguna cosa del tipus “Els adolescents andalusos que consumeixen droga, consumeixen drogues tres vegades més que els que no ho proven, segons un estudi” doncs la veritat, queda estrany. Així que el millor és fer ús de la confusió regnant i afegir “el seu granet de sorra” perquè no decaigui. Això sí, no dubto que els periodistes de adn.es lluiten per la veracitat, la informació i la independència, exactament com tots els altres.


Però la cosa no acaba aquí. Si després de llegir el titular no has tingut prou, unes línies més avall pots llegir perles del tipus: “Aquests joves que beuen i consumeixen drogues [...]”


En fi. Paciència.


Salut.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada