Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dissabte, 1 d’agost del 2009

Quin tracte rep la marihuana des de els mitjans de comunicació?

Parlar de marihuana és parlar d'una planta, amb més 28 segles d'història, de la que s'ha fet paper, roba, corda i presos.

Està clar que no és una planta qualsevol, i, en major o menor grau, tots tenim una opinió mes o menys meditada sobre l'assumpte.

Però, quina es l'opinió que reflecteixen els mitjans de comunicació majoritaris d'aquest país?
Noticies hi ha moltes, y més ara que vivim en un món permanentment connectat. Per això, els directors i caps dels diferents medis han de filtrar que publiquen i que no.

¿Donen els mitjans una imatge favorable envers la marihuana, o pel contrari, prefereixen mostrar-la com una substancia negativa? ¿Hi ha qui prefereix mantenir-se a la neutralitat?

Des de El Panchi ens hem formulat aquesta qüestió, i per respondre-la, el primer que ens calia saber era quins son, actualment, els mitjans de comunicació majoritaris del país.

Al no disposar dels recursos econòmics suficients, hem limitat aquests mitjans a aquells que son accessibles per internet.

Així que ens hem adreça't a la página web de auditoria online que ofrece OJD, hem filtrat els resultats a “Noticias e información” i hem ordenat els resultats per número de visites. D'aquesta operació ha sorgit la següent llista:

Y, per últim, d'aquesta llista hem eliminat un parell de resultats que no hem considerat oportuns com son "páginas amarillas" i "consumer eroski".

Bé, ja tenim el primer pas. Ara ens cal un sistema de classificació per poder valorar, d'una forma més o menys objectiva, la imatge que reflecteix el medi respecte a la marihuana.

Per fer-ho hem ideat una cosa tan senzilla com un sistema de punts. Positius si la noticia en qüestió dona una imatge favorable o normalitzada i negatius en cas contrari. Noticies relatives als hàbits dels consumidors o a altres drogues no s'han tingut en compte.

Ja sabem que el sistema es força simple, però pels nostres propòsits, servirà.

En aquellas webs que ho permeten, hem filtrat els resultats des de l'1 de gener de 2009 fins avui, 1 d'agost. A la resta hem procurat que les noticies fossin sempre d'aquest any.

Per suposat, des de El Panchi no entrem a valorar en cap cas l'exactitud o veracitat de la noticia, només la imatge que, pensem, un lector qualsevol pot extreure de la marihuana acudint a aquests mitjans.

Després dels filtres aplicats, hem seleccionat y puntuat les primeres 20, i aquests son els

Resultados:

El Mundo: -8

20 Minutos: -8

La Vanguardia: -5

Nota: En el cas de La Vanguardia, només hem pogut valorar 10 noticies de 2009.

El Confidencial: No valorat per no trobar un número rellevant de noticies (4)
Libertad Digital: No valorat per no trobar un número rellevant de noticies (6)

El Periódico: -9

Nota: En el cas d'El Periódico, només hem pogut valorar 11 noticies de 2009.

La Voz de Galicia: -6

I fins aquí aquesta ¿anàlisis?
Tots els mitjans donen un resultat negatiu, es a dir, ofereixen una imatge negativa de la marihuana, tot i que cap d'ells passa del -9 (la pitjor imatge seria el -20).
Des de El Panchi no entrarem a valorar el perquè d'aquesta imatge (si te a veure amb els suposats "tints" polítics, si te a veure amb interessos particulars). Això us ho deixem a vosaltres, que ja sou grandets. :)

Tot i que hem provat de ser el més imparcials possible, segurament més d'un ens acusarà de partidistes, i segurament ho som. Al final El Panchi es una associació a favor de la legalització del cannabis, així que negar la nostra pròpia postura seria una mica estúpid, no us sembla?

Al final, opineu el que opineu, preneu-vos aquest article com el que és, un granet de sorra cap a la normalització.

Salutacions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada