Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dijous, 6 d’agost del 2009

La marihuana produeix amnèsia i més coses que no recordo.

El dia 5 d'agost, diversos mitjans de tota mena, es van fer resó de la publicació d'un estudi per part d'un equip d'investigadors de la universitat Pompeu Fabra al que es demostrava la connexió molecular entre el cannabis i la pèrdua de memòria.

Per suposat, entre els defensors de la nostra estimada planta, de seguida van sorgir veus criticant la noticia i argumentant que era fals, que no aportava dades, etc.

Des de El Panchi pensem que quan un estudi surt publicat a Nature NeuroScience, una tonteria no deu ser, i dades ha d'aportar, estem o no d'acord.

Així que, sense més, vàrem acudir a la font de l'estudi (en anglès). Després de llegir-ho detingudament, vam veure el "petit detall" que se'ls hi va escapar als periodistes, clar, que, de comentar-ho, la noticia perdria, diguéssim, interés.

A l'estudi es parla de que l'administració aguda de THC (de 3 a 10 mg. per kilo) es la que produeix l'efecte. Per poder comparar, pensem en una persona "estandar" de 70 kilos. Els anomenats efectes es produirien amb un consum de entre 210 mg i 7 gr.

Es calcula que un porro "tipus" conté entre 15 i 30 mg. de THC, dels que un fumador experimentat absorbirà un 27%, davant d'un sense experiència que es quedaria entre el 10% i el 14%.

Es a dir, sent generosos, un consumidor de cannabis pot absorbir 8,5 mg. de THC per porro, amb el que s'hauria de fumar uns 25 canutos per assolir els efectes aconseguits al laboratori.

Ens sembla que la noticia, vista així, pren un altre color.

Tot això no vol dir que el cannabis sigui una substància inocua, que no ho es. Tots sabem que té uns efectes a l'organisme, efectes que, de fet, son els que busquem en consumir-ho.

Pero ens dona una idea mes aproximada de la qualitat de la informació que ens transmeten els nostres "informatius" i, per suposat, dels objectius que persegueixen.

Salutacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada