Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dijous, 27 de maig del 2010

Segurament, ho sospitaves...


La CIA va assajar amb drogues pel control mental

El Pentàgon desclassifica un informe amb experiments realitzats des de 1947

1249340800_CIA.jpg.gif
Al setembre de 1952, la CIA va administrar, a una instal·lació secreta a Europa, una nova droga a vuit desertors soviètics. Buscava dues coses: saber si havien desertat de veritat i comprovar l'eficàcia de la substància als interrogatoris. Aquest és un dels experiments que, segons un memoràndum que el Pentàgon acaba de desclassificar, va portar a terme l'agència d'intel·ligència amb LSD, codeïna, benzedrina i altres 800 químics per alterar la conducta o controlar la ment.

L'informe és del 1977, però no ha estat desclassificat fins ara. En ell, el Departament de Defensa esmenta vuit amplis programes que, inspirats per la CIA, van comptar amb la participació directa, o almenys finançament, de l'Exercit dels EUA. Encara que es coneixia l'existència de misteriosos projectes, com el MK-Ultra o el MK-Delta, no es sabien molts detalls sobre les substàncies provades, les propietats que es buscaven o si van ser aplicades a éssers humans.

Proves amb presos

Al calor de la Guerra Freda, l'exèrcit, i en especial la Marina, van fer servir els seus fons per a provar les ocurrències de la CIA. Així, al 1971, l'agència va saber que el laboratori de recerca Edgewood, de la Marina, havia estat provant variacions químiques de l'àcid glicòlic. Una d'elles, anomenada EA #3167, s'havia demostrat com un eficaç incapacitant a les proves amb rates. Després la van provar amb diversos presos de la presó estatal de Holmesburg, a Filadèlfia. L'informe diu que eren voluntaris. La CIA els va donar 37.000 $ per que continuessin investigant.

El model era sempre el mateix: la CIA ideava un objectiu, els militars el finançaven i contractistes privats feien les proves, però amb supervisió militar.

És el cas de la síntesi d'estimulants del sistema nerviós central. Al 1970, una empresa privada va suggerir a la CIA investigar anàlegs de la picrotoxina (un alcaloide verinós), del al·lucinogen ibogaïna (un afrodisíac hipnòtic que s'extreu d'un arbre africà) i de la dopamina. El document diu que "l'objectiu d'aquests estudis és sintetitzar nous tipus de drogues farmacològiques que afecten el sistema nerviós central i avaluar el seu impacte a la conducta humana". No hi ha constància escrita que es provessin en humans.

L'informe assegura que en aquests dies (1977) "no hi ha programes mantinguts pel Departament de Defensa on es provin drogues en humans als quals la CIA estigui involucrada d'alguna manera".

Font: AQUÍ


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada