Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

dijous, 27 de maig del 2010

Mai tens gana? Menges massa? Santa Maria al rescat!


Un estudi revela per que el consum de cannabis augmenta l'apetit

Aquest descobriment obre "esperançadors horitzons" a noves estratègies pel tractament dels desordres alimentaris

colaciones-comer-entre-comidas-300x350.jpg
Madrid. (EUROPA PRESS).- Un estudi realitzat per investigadors de la Universitat del País Basc (UPV) i la Universitat de Burdeos (França) ha revelat quines son les neurones que provoquen un augment de l'apetit al entrar en contacte amb les substancies del cannabis.

El tetrahidrocannabinol (THC) --principal substancia psicoactiva del cannabis-- estimula la gana mitjançant el receptor de cannabinoides CB1, però, segons ha descobert la investigació, publicada a Natur Neuroscience, en funció de la dosis de THC, es poden provocar efectes contraris, es a dir, o augmentar o disminuir la gana.

En concret, l'equip de científics ha fet servir una combinació de tècniques genètiques, farmacològiques i anatòmiques en ratolins per demostrar que, a dosis baixes, el THC augmenta l'apetit, però a dosis altes, el disminueix. Això es degut a que el THC actua sobre els receptors de cannabinoides 'CB1' expressats en dos tipus de neurones, les neurones glutamatérgicas, neurones excitadores d'origen cortical localitzades a les parts superiors del cervell, i les neurones inhibidores GABAérgicas de l'estriat ventral, situades a zones profundes del cervell.

Segons els resultats de l'estudi, a dosis baixes --un milígram per kilo-- el THC augmenta la gana, per que actua sobre receptors 'CB1' distribuïts en neurones excitadores; mentre que a dosis altes --2,5 milígrams per kilo-- l'efecte es l'oposat: disminueix la gana, ja que actua sobre 'CB1' situats en neurones inhibidores.
El coneixement d'aquests mecanismes obre "esperançadors horitzons" en el disseny de noves estratègies en el tractament dels desordres alimentaris, senyalen els investigadors. "Si es pogués actuar separadament sobre les dues poblacions neuronals, seriem capaços d'intervenir en determinades malalties com l'anorèxia o la obesitat", expliquen.

Font (en espanyol): AQUÍ
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada