Com em puc fer soci?

Per poder ser soci, el millor serà que llegeixis AIXÒ i, per suposat, has de Ser major d'edat.

Per a mes informació, truca al 937 890 332

diumenge, 30 d’agost del 2009

El Panchi. Primera Setmana

Bé, doncs avui acaba la primera setmana de El Panchi.

Dilluns vaig començar a tramitar les noves altes, les retirades de quota, en fi, a atendre als socis. És un treball que mai havia fet.

I de sobte, comencen a trucar persones que volen fer-se socis. La veritat, els vaig atendre tan bonament com vaig poder, perquè, sincerament, no esperava que les coses fossin així de ràpid.

Ara ja he muntat una mena de local social al garatge de casa. Això em donarà una mica més de privacitat fins que hi hagi diners per llogar un local o alguna cosa.

El que vaig percebre en tots els socis és que estaven encantats amb la idea. La senzilla idea de poder fumar-se un porret quan els vingui de gust sense tenir problemes amb ningú i associar-se si era necessari per aconseguir-ho.

Però això és només el principi. Seguirem informant.

Salutacions!

diumenge, 23 d’agost del 2009

Viatgem? L'índia en un glop.

Pensar en Índia des d'un punt de vista gastronòmic, és per a mi, evocar els centenars de colors de les diferents espècies, amb els seus centenars de sabors i els seus centenars d'aromes.

És deixar-se portar per uns sabors salvatges i punxants, un remolí d'aromes i gustos.

Però com els indis molt bé saben, tot en excés, és dolent i provoca desequilibri. Així que aquest volcà gustatiu ha de tenir, de fons, un llac on refredar-se. És aquí on apareix el Lassi.

El Lassi és una refrescant beguda de iogurt gelat i pot ser dolç o salat. En la seva forma més bàsica s'elabora afegint una mica d'aigua al iogurt i batent la barreja fins que estigui escumosa. Llavors ho servim en gots amb glaçons.

A partir d'aquí, les combinacions són infinites. Les úniques normes a respectar són que el iogurt sigui de bona qualitat, ja que en diluir-ho ha de mantenir la seva consistència espessa i cremosa així com la seva lleugera acidesa, i la nostra pròpia imaginació.

Aquí us proposem una visió més verd, tot i que igual de refrescant, del lassi.

Lassi de Marihuana

Ingredients (4 persones)

- Entre 4 i 8 gr. de fulla de marihuana
- 1/2 litre de llet (2 tasses)
- 1/2 litre de iogurt (que sigui de bona qualitat, uns 4 o 5 de iogurts individuals)
- 2 gr. de cardamom.
- 20 gr. de sucre.
- Unes gotes d'aigua de roses i una mica de canyella, nou moscada i/o clau. Això va a gustos.

En un cassó o una olla barreja tots els ingredients tret del iogurt. Posa el cassó al foc i no et descuidis, perquè has d'abaixar el foc just abans que comenci a bullir. Aleshores deixa-ho així, a foc baix, durant mitja hora. Amb això aconseguim que la llet n'extregui el THC de les fulles i alhora es aromatitzi amb les espècies.

Transcorreguda la mitja horeta, treu-lo del foc i deixa que es refredi, després cola-ho i afegeix el iogurt a la llet resultant. Batre-ho a mà o amb batedora és una qüestió de gustos, encara que jo tiro de batedora.

Agafa quatre gots grans, posa-hi un parell de glaçons, serveix i refresca't!

Salutacions!
¡Salutacions!

dissabte, 22 d’agost del 2009

Un altre bon documental (i llarg)

Bones!

Abans que res, demanar disculpes per l'aturada estival. A canvi, us porto des de el youtube un vídeo que molts de vosaltres ja coneixereu, però molts altres no.
Es el "Cannabis Indoor", un documental força interessant però que, en aquest cas, ve trencat en 27 parts.

Aquí teniu el primer, per que pugueu saber si us agrada:



I aquí l'enllaç pel segon i la resta de la serie.

Salutacions!

dissabte, 15 d’agost del 2009

Recepta bàsica: Alcohol i concentrat de marihuana

Per acabar amb les elaboracions més bàsiques realitzades amb marihuana, avui veurem com fer alcohol de marihuana, que generalment no és apte per cuinar, per la seva elevada concentració d'alcohol, i concentrat de marihuana, que és el que s'utilitza a la cuina.

Per fer l'alcohol de marihuana necessitarem uns 100 gr. de fulla per cada litre d'alcohol. Aquest alcohol ha de ser d'alta graduació, com ara whisky, orujo, rom, etc, encara que si prefereixes un de més suau també el pots fer servir. L'única diferència és que, al tenir menys graduació alcohòlica, no serà tan eficaç diluint el THC.

Posa els 100 gr. de fulles i el litre d'alcohol en un bol, remena bé, assegura't que les fulles quedin al fons i tapa-ho. Hauràs de deixar-ho reposar com a mínim dos dies, per donar-li temps a l'alcohol a fer la seva feina.

Un cop passat aquest temps, cola el líquid i esprem les fulles a consciència. Guarda el resultat en una ampolla i ja ho tens. No seria mala idea etiquetar l'ampolla d'alguna manera per saber el que conté, i, a l'hora de consumir aquesta beguda, sigues prudent. :)

Per fer el concentrat, el procediment és gairebé idèntic. Deixa els 100 gr. de fulles amb l'alcohol, tapats en un bol durant dos dies i ara, en comptes de colar, li traiem la tapa i deixem la barreja a l'aire, per a que l'alcohol s'evapori. Normalment amb una nit és suficient per fer que l'alcohol es redueixi a la meitat.

Un cop reduït, colem i exprimim bé les fulles. Si tot ha anat bé, hauríem de tenir mig litre de concentrat, però per concentrar-ho encara més, posarem això en un casset i, a foc lent, ho anirem escalfant per evaporar més alcohol i deixar el resultat a la meitat, és a dir, un quart de litre.

Ara tenim un concentrat de gran potència. Més o menys mitja culleradeta d'aquest líquid equival a 1 gr. de fulles, així que ves amb cura i respecta les dosis. Ho agrairàs.

Salutacions!

diumenge, 9 d’agost del 2009

Recepta bàsica: Oli de marihuana

Continuant amb les bases de la cuina cannàbica, et proposem un altre ingredient que no pot faltar al teu rebost. L'oli de marihuana.

Ingredients:

- 100 gr. de fulla de marihuana.
- 1/4 de litre d'aigua (1 tassa).
- 1/2 litre d'oli (2 tasses).

El procediment es exactament igual al de la mantega de marihuana, però substituirem la mantega per l'oli, i, un cop colat i refredat, ficarem la preparació directament al congelador, deixant, ara si, que l'aigua es congeli. Amb això aconseguirem separar l'oli amb mes facilitat.

L'oli resultant el pots guardar a la nevera, i el grau de concentració es idèntic al de la mantega.

Salutacions!

Recepta bàsica: Mantega de marihuana

Avui presentem una altre de les receptes més bàsiques que es poden fer amb marihuana, i que té infinitat d'usos a la cuina. La mantega de marihuana.

Ingredients:
- 100 gr. de fulla de marihuana
- 1 litre i quart d'aigua (una tassa equival, més o menys, a un quart de litre)
- 500 gr. de mantega

Si vols fer més quantitat, recorda afegir 100 gr. de mantega i un quart de litre d'aigua (una tassa) per cada 50 gr. de fulles.
Com veuràs, aquesta recepta és senzillíssima. Fica tots els ingredients en una olla i posa el foc al màxim perquè bulli. Un cop comenci a bullir, baixa el foc, tapa l'olla i deixa-ho bullir poc a poc entre hora i mitja i dues, remenant de tant en tant.

Quan vegis que els ingredients ja han lligat (aigua, mantega i fulles ja són un) però encara és líquid, apaga el foc i cola-ho tot (amb cura de no cremar-te). Esprem bé les fulles que hi hagi al colador amb un cullerot o un casset per extreure'ls el màxim "mejunje" possible. Et pot ser molt útil fer servir un xino o un passapuré.

Deixa reposar el líquid colat resultant fins que la mantega es separi de l'aigua. Llavors fica-ho a la nevera o al congelador. Quan es refredi, la mantega es solidificarà sobre l'aigua, amb el que podràs treure la mantega amb facilitat. Si optes pel congelador, tingues cura que no se't congeli l'aigua. Aquesta aigua no serveix per a res, així que la pots rebutjar.

Un cop hagis extret la mantega, pots conservar-la a la nevera o congelar-la.

Si la faràs servir a les teves receptes recorda que, més o menys, 125 gr. d'aquesta mantega equivalen a 25 gr. de fulles, així que hauràs de dividir per 5 la quantitat de mantega que posis per saber a quants grams de fulles corresponen.

Per exemple, necessitaràs 25 gr. de mantega per reemplaçar 5 gr. de fulles de marihuana.

En canvi, si el que vols substituir és farina de marihuana, hauràs de multiplicar per 5 els grams de farina indicats a la recepta per saber quanta mantega et cal.

Espero que us agradi i que aprofiti.

Salutacions!

dijous, 6 d’agost del 2009

Toleraràs aquesta injustícia?

La nostra benvolguda planta ens ha donat, des de sempre, molt.

Proporcionant-nos teixits, roba, corda, paper i, com no, el tan anhelat descans del guerrer, on tot pren un altre color. Per si això fos poc ens ajuda contra malalties com el glaucoma, alleuja les penúries dels afectats de càncer, esclerosi ...

Igual que si d'una mare es tractés, la seva màxima sembla ser "donar molt, demanar poc".

Però molts dels seus usuaris prefereixen ocultar-se a l'ombra, conrear i consumir a la intimitat de les seves cases, sense que ningú, excepte els més propers, ho sàpiguen. Tornant-se invisibles als ulls de la societat.

Creuen que, esfuman't-se dins del tropel de la massa, no tindran problemes amb la policia, amb els veïns, amb la justícia. Però no s'adonen que és, precisament, aquesta invisibilitat, part de la causa dels seus problemes.

Al consumir o conrear cannabis de forma clandestina, fomenten, a la vegada, la clandestinitat del cànnabis, sense voler-ho, per descomptat, però també sense posar-hi remei, i així, la roda gira i gira, sempre en contra nostra, amb lleis repressores sense sentit, amb suport policial i judicial.

Toleraràs aquesta injustícia?

Pensa per un moment ... ¿Van aconseguir les dones el reconeixement dels seus drets amagant-se? O van triar sortir a la llum pública i defensar el que era seu?

Associa't o crea una associació, club de consumidors o el que se t'acudeixi. Funda un col lectiu. Fes-te visible. Afegeix el teu gra de sorra i fem una muntanya.
No t'equivoquis, la teva aportació és important, encara que pensis que tu sol poca cosa pots fer, encara que creguis que, estant on estàs, a qui li ha d'importar.

Ens importa a tots, perquè no té la mateixa força un que deu, ni tenen la mateixa força deu que cent, però per arribar a cent, es necessiten molts uns, i un d'ells pots ser tu.

Hi ha milers, milions de formes de fer-se visible, de plantejar a la societat, i als seus dirigents, el problema real que tenen, que no és el cànnabis, sinó les actuals lleis i polítiques repressores.

Pensa-ho detingudament i actua en conseqüència, cadascú sap la seva història, però deixa'm tornar't-ho a dir... Toleraràs aquesta injustícia?

La marihuana produeix amnèsia i més coses que no recordo.

El dia 5 d'agost, diversos mitjans de tota mena, es van fer resó de la publicació d'un estudi per part d'un equip d'investigadors de la universitat Pompeu Fabra al que es demostrava la connexió molecular entre el cannabis i la pèrdua de memòria.

Per suposat, entre els defensors de la nostra estimada planta, de seguida van sorgir veus criticant la noticia i argumentant que era fals, que no aportava dades, etc.

Des de El Panchi pensem que quan un estudi surt publicat a Nature NeuroScience, una tonteria no deu ser, i dades ha d'aportar, estem o no d'acord.

Així que, sense més, vàrem acudir a la font de l'estudi (en anglès). Després de llegir-ho detingudament, vam veure el "petit detall" que se'ls hi va escapar als periodistes, clar, que, de comentar-ho, la noticia perdria, diguéssim, interés.

A l'estudi es parla de que l'administració aguda de THC (de 3 a 10 mg. per kilo) es la que produeix l'efecte. Per poder comparar, pensem en una persona "estandar" de 70 kilos. Els anomenats efectes es produirien amb un consum de entre 210 mg i 7 gr.

Es calcula que un porro "tipus" conté entre 15 i 30 mg. de THC, dels que un fumador experimentat absorbirà un 27%, davant d'un sense experiència que es quedaria entre el 10% i el 14%.

Es a dir, sent generosos, un consumidor de cannabis pot absorbir 8,5 mg. de THC per porro, amb el que s'hauria de fumar uns 25 canutos per assolir els efectes aconseguits al laboratori.

Ens sembla que la noticia, vista així, pren un altre color.

Tot això no vol dir que el cannabis sigui una substància inocua, que no ho es. Tots sabem que té uns efectes a l'organisme, efectes que, de fet, son els que busquem en consumir-ho.

Pero ens dona una idea mes aproximada de la qualitat de la informació que ens transmeten els nostres "informatius" i, per suposat, dels objectius que persegueixen.

Salutacions.

dilluns, 3 d’agost del 2009

Targeta cannàbica? Tenim un problema.

¿Tens la targeta cannàbica?

Amb aquesta senzilla pregunta, l'usuari EMC dels fòrums de cannabiscafe.net iniciava un fil que pretenia ser un simple sondeig però que s'ha vist convertit en una pluja de queixes cap als organitzadors de dita targeta.

Però anem a pams.

El 17 de setembre de 2008 (segons la seva pròpia web) l'associació Amigos de María publica l'aparició d'una nova targeta amb diversos i suculents avantatges per aquelles persones consumidores de cannabis a canvi d'una "quota simbòlica" de 50€. També ofereixen la possibilitat de fer-se'n distribuïdor. Per saber més sobre la targeta, prem aquí.

A partir d'aquest moment, i, animats por l'interessant i avantatjós de la idea, vàries persones (desconeixem quantes) es donen d'alta, fan l'ingrés dels 50€ corresponents i, a canvi, no reben res. Quan, estranyats, decideixen posar-se en contacte amb els promotors per veure quin es el problema, la resposta sembla ser sempre la mateixa: "estem saturats".

L'usuario madeingaliza ho exposa breument: "Pos yo la contrate recienteminete... espero que cambie la cosa. Por ahora me han estado dando largas, sólo me han dicho que estoy en su base de datos, es decir, que dispongo del servicio. Al parecer están saturados." per, una mica més tard, afegir "Yo tengo los servicios contratados, nunca la use. No llegó nada a casa, ni un correo electrónico con información. Están saturados. Espero que el que la usó nos cuente su experiencia..."

També podem llegir l'opinió de joseluz, un distribuïdor (o ex-distribuïdor) de la targeta cannàbica: "Yo la tenia(la pagaba,por que tenerla,nunca).Cuando me puse en contacto con el bufete pasaron de mi como de comer mierda.Ya nos pondremos en contacto....ni me han llamado para renovar,y eso que yo he hecho 10 tarjetas.
Huele que apesta.No han sabido más,ó nos han chuleao.
Que salgan los Amigos de Maria y nos cuenten algo,que su pagina esta como el primer dia.Un saludo."

I no es l'únic. EMC, l'usuari que va iniciar el fil comenta: "Yo tambien me hice distribuidor, y se la hice a un cliente... pero visto lo visto tras 7 meses de no dar señales, y despues de varios intentos por mi parte de solucionarlo...sin fruto alguno por ahora(hoy lo he vuelto a intentar)... me he dado de baja.

A nadie le gusta ser comercial de un servicio así, porque para vender tienes que comprometerte con la gente, ofrecer unas condiciones y demás... y si luego no se cumplen... el que queda mal soy yo y no la empresa, perdiendo mis palabras credibilidad y seriedad en el futuro...
La verdad estoy muy mosqueado con todo esto. Sólo he recibido 'excusas', pero ni un mail informativo, ni datos de usuario, ni regalos, ni tarjeta, ni nada.
Me siento fatal con el cliente, que además es colega..."

La cosa comença a pujar de to i apareixen paraules com "estafa". Per acabar-ho d'arreglar, els vots positius de l'enquesta son discutibles, com argumenta Mr.X: "O sea dos voto positivos, uno era mentira o un error y el otro le devuelven el dinero después del revuelo..increíble. Pero ni una notificación de que no admiten más gente...que están saturados. Curioso...."

Després d'uns quants missatges mes, sorgeix un usuari que sembla ser un dels promotors (o el promotor, ho desconeixem, de la targeta, Paco1969, qui esgrimeix el següent: "A ver Joseluz, ¿serias tan amable de ponerte en contacto conmigo por privado para decirme que distribuidor eres y quienes son tus clientes descontentos? o eres simplemente un troll tipo bron y compañía?
Desde el primer día estamos ofreciendo la cobertura legal que pone en nuestro contrato a todo el que ha pagado por los servicios y salvo algun error u omisión estamos contestando a todos los correos que nos llegan, lo que no vamos a hacer es estar pendientes cada vez que alguien le da por colgar algo en un foro, estoy particularmente un poco hasta los cojones de que la peña intente jodernos, esto es un servicio jurídico, ofrecido mediante contrato legal, si alguien cree que hemos faltado al contrato ya sabe donde estan los tribunales, pero vamos, que esto huele de lejos a lo que es, campaña de boicot puro y duro, eso si, a mi personalmete me la pela mogollón, que el mundo es muy grande y esto no es el ombligo
PD. Casualmente cada vez que alguien abre un hilo en esta linea aumenta las peticiones de tarjetas asi que seguid así que vais muy bien
ala, otro día más y mejor"

Aquest missatge i d'altres posteriors per part de Paco1969, lluny de calmar els ànims, emprenyen encara més als usuaris, que ja no es tallen i comencen a fer servir un llenguatge més directe.

¿Es tracta d'un cas d'estafa? No ho sabem, i, en tot cas, això ho hauran de decidir, si arriba el moment, els tribunals.
¿Realment estan saturats? Podria ser, però llavors pensem que el mes lògic seria penjar el cartellet de "no s'admeten altes fins a nou avís" per evitar que l'usuari pugui arribar a sentir-se enganyat o estafat a mes de danyar la imatge de la targeta. Tot i que, clar, això es només una opinió.

Sigui com sigui, la manera de portar el tema de la targeta cannàbica només contribueix a llençar pedres contra la teulada dels que perseguim la normalització i legalització de la marihuana, posant pals a les rodes de projectes futurs.

Una última cosa. Al final, a madeingaliza li van tornar els diners.

Si vols llegir tota la història, pots fer-ho aquí.

Salutacions!

dissabte, 1 d’agost del 2009

Quin tracte rep la marihuana des de els mitjans de comunicació?

Parlar de marihuana és parlar d'una planta, amb més 28 segles d'història, de la que s'ha fet paper, roba, corda i presos.

Està clar que no és una planta qualsevol, i, en major o menor grau, tots tenim una opinió mes o menys meditada sobre l'assumpte.

Però, quina es l'opinió que reflecteixen els mitjans de comunicació majoritaris d'aquest país?
Noticies hi ha moltes, y més ara que vivim en un món permanentment connectat. Per això, els directors i caps dels diferents medis han de filtrar que publiquen i que no.

¿Donen els mitjans una imatge favorable envers la marihuana, o pel contrari, prefereixen mostrar-la com una substancia negativa? ¿Hi ha qui prefereix mantenir-se a la neutralitat?

Des de El Panchi ens hem formulat aquesta qüestió, i per respondre-la, el primer que ens calia saber era quins son, actualment, els mitjans de comunicació majoritaris del país.

Al no disposar dels recursos econòmics suficients, hem limitat aquests mitjans a aquells que son accessibles per internet.

Així que ens hem adreça't a la página web de auditoria online que ofrece OJD, hem filtrat els resultats a “Noticias e información” i hem ordenat els resultats per número de visites. D'aquesta operació ha sorgit la següent llista:

Y, per últim, d'aquesta llista hem eliminat un parell de resultats que no hem considerat oportuns com son "páginas amarillas" i "consumer eroski".

Bé, ja tenim el primer pas. Ara ens cal un sistema de classificació per poder valorar, d'una forma més o menys objectiva, la imatge que reflecteix el medi respecte a la marihuana.

Per fer-ho hem ideat una cosa tan senzilla com un sistema de punts. Positius si la noticia en qüestió dona una imatge favorable o normalitzada i negatius en cas contrari. Noticies relatives als hàbits dels consumidors o a altres drogues no s'han tingut en compte.

Ja sabem que el sistema es força simple, però pels nostres propòsits, servirà.

En aquellas webs que ho permeten, hem filtrat els resultats des de l'1 de gener de 2009 fins avui, 1 d'agost. A la resta hem procurat que les noticies fossin sempre d'aquest any.

Per suposat, des de El Panchi no entrem a valorar en cap cas l'exactitud o veracitat de la noticia, només la imatge que, pensem, un lector qualsevol pot extreure de la marihuana acudint a aquests mitjans.

Després dels filtres aplicats, hem seleccionat y puntuat les primeres 20, i aquests son els

Resultados:

El Mundo: -8

20 Minutos: -8

La Vanguardia: -5

Nota: En el cas de La Vanguardia, només hem pogut valorar 10 noticies de 2009.

El Confidencial: No valorat per no trobar un número rellevant de noticies (4)
Libertad Digital: No valorat per no trobar un número rellevant de noticies (6)

El Periódico: -9

Nota: En el cas d'El Periódico, només hem pogut valorar 11 noticies de 2009.

La Voz de Galicia: -6

I fins aquí aquesta ¿anàlisis?
Tots els mitjans donen un resultat negatiu, es a dir, ofereixen una imatge negativa de la marihuana, tot i que cap d'ells passa del -9 (la pitjor imatge seria el -20).
Des de El Panchi no entrarem a valorar el perquè d'aquesta imatge (si te a veure amb els suposats "tints" polítics, si te a veure amb interessos particulars). Això us ho deixem a vosaltres, que ja sou grandets. :)

Tot i que hem provat de ser el més imparcials possible, segurament més d'un ens acusarà de partidistes, i segurament ho som. Al final El Panchi es una associació a favor de la legalització del cannabis, així que negar la nostra pròpia postura seria una mica estúpid, no us sembla?

Al final, opineu el que opineu, preneu-vos aquest article com el que és, un granet de sorra cap a la normalització.

Salutacions!